Banka shpërndan gabimisht tek klientët 154 milionë euro

Banka “Santander” në Mbretërinë e Bashkuar hyri në frymën e Krishtlindjes këtë vit duke paguar një total prej 154 milionë euro për klientët gabimisht, më 25 dhjetor.

Pagesa totale u nda në 75,000 transaksione për rreth 2,000 klientë të korporatave dhe komercialë, tha Santander në një deklaratë të botuar të enjten.

“Na vjen keq që për shkak të një problemi teknik, disa pagesa nga klientët tanë të korporatave janë dubluar gabimisht në llogaritë e marrësve”, thuhet në deklaratë.

“Asnjë nga klientët tanë nuk mbeti në asnjë moment jashtë xhepit si rezultat, dhe ne do të punojmë shumë me shumë banka në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar për të rikuperuar transaksionet e dyfishta gjatë ditëve në vijim”, thuhet më tej në deklaratë.

Santander fajësoi pagesat e dyfishta për një problem planifikimi, për të cilin banka tha se ishte “identifikuar dhe korrigjuar shpejt”.

Transaksionet ishin pagesa të rregullta dhe një herë, të cilat mund të përfshinin pagesat ose pagat e furnizuesit, shtoi kompania.

Santander po punon për të rikuperuar fondet nga bankat marrëse përmes “procesit të rikuperimit të gabimeve bankare”, sipas deklaratës, dhe ka procese në vend për të kërkuar rikuperimin e fondeve të depozituara gabimisht drejtpërdrejt nga marrësit.